Confidenţialitate

OMS: Varianta indiană de SARS-CoV-2, depistată în cel puţin 17 ţări

Variantă indiană a coronavirusului SASR-CoV-2 a fost detectată în cel puţin 17 ţări, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit OMS, tulpina B.1.617, care a apărut în India, a fost detectată în peste 1.200 de secvenţe de genom.

Cele mai multe cazuri provin din India, Regatul Unit, SUA şi Singapore, a transmis OMS, marți, în actualizarea săptămânală a pandemiei.

În ultimele zile, varianta a fost semnalată, de asemenea, în mai multe ţări europene, precum Belgia, Elveţia, Grecia și Italia.

Modelarea preliminară a OMS indică faptul că “B.1.617 are o rată de creştere mai mare decât alte variante care circulă în India, sugerând o contagiozitate mai mare”.

Organizația nu exclude, totuși, ca actuala criză sanitară din India săa aibă drept cauză nerespectarea restricţiilor sanitare şi adunările în masă.

Țara se confruntă cu un val pandemic, depăşind luni un record mondial de 352.991 de noi contaminări şi un record naţional de 2.812 decese, ridicând la 147,7 milioane numărul total de cazuri la nivel mondial.

Cercetări suplimentare, mai ales cu privire la contagiozitatea, severitatea şi riscul reinfectării cu varianta indiană, sunt necesare urgent pentru a înţelege rolul pe care îl joacă în criza sanitară.