OMS recomandă un Crăciun și un Revelion cu mască | AUDIO

Revelion şi Crăciun cu mască – acesta este recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Măsura ar trebui respectată inclusiv în cadrul reuniunilor de familie. În plus, practicarea distanţării fizice e de preferat să fie aplicată în perioada sărbătorilor pentru a preveni înmulţirea cazurilor de COVID 19.

Organizația Mondială a Sănătății spune că recomandările sunt cu atât mai importante cu cât există un „risc ridicat” de creștere a numărului de infectări la începutul lui 2021, având în vedere evoluţia pandemiei în Europa.

„Poate părea deranjant purtatul măștii și practicarea distanțării sociale în prezența prietenilor și a familiei, dar acest lucru contribuie puternic la garantarea faptului că fiecare rămâne în siguranță și sănătos”, a asigurat Organizația, într-un comunicat de presă.

În măsura posibilului, adunările trebuie să aibă loc în exterior. Dacă au loc în interior, este importantă limitarea numărului de invitați și ventilarea bună, pentru a limita riscurile – este un alt sfat pentru această perioadă.

Zona Europa a OMS, care include 53 de țări printre care și Rusia, a înregistrat peste 22 de milioane de cazuri și aproape 500.000 de morți de la începutul pandemiei.

În cursul ultimelor șapte zile, aproape 1,7 milioane de noi cazuri și 34.500 decese.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS