OMS: Până la 190.000 de oameni pot muri în Africa de COVID-19

Noul coronavirus ar putea ucide până la 190.000 de oameni în Africa în primul an de pandemie dacă măsurile de izolare nu îşi vor face efectul, a avertizat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„În timp ce Covid-19 probabil nu se va răspândi la fel de exponenţial în Africa, precum în alte părţi ale lumii, va face prăpăd în punctele de transmisie”, a declarat dr. Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa, într-un comunicat citat de CNN.

„Covid-19 ar putea deveni un accesoriu în viaţa noastră pentru următorii câţiva ani, dacă nu este adoptată o abordare proactivă de către multe guverne din regiune”, a continuat acesta.

OMS a prezis că între 29 şi 44 de milioane de africani ar putea fi infectaţi în primul an şi peste 5,5 milioane dintre aceşti oameni ar putea avea nevoie de tratament spitalicesc, un număr care ar depăşi capacitatea medicală a majorităţii ţărilor de pe continent.

Cifrele de la mijlocul lunii martie arată că în 47 de state africane, media este de două paturi la un milion de locuitori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS