Confidenţialitate

OMS: Consumul de zahar trebuie redus

Zahărul este una din principalele cauze ale creşterii obezităţii în lume, dar şi a numărului de carii. De aceea, specialiştii spun că aportul de zahăr ar trebui să reprezinte doar 5% din totalul caloriilor ingerate.

Recomandarea făcută de Organizatia Mondială a Sănătăţii se referă la toate sursele de zahar adăugate în mâncare, dar şi la cele prezente în mod natural în miere, siropuri, sucuri şi fructe.

În 2002 se stabilise că 10 la sută din totalul caloriilor consumate într-o zi ar trebui să provină din zahăr. Cei mai mulţi experţi consideră însă că procentul este mult prea ridicat şi că ar trebui înjumătăţit.

Nutriţioniştii condamnă Organizația Mondială a Sănătății și consideră o tragedie ceea ce se întâmplă. Ei susțin că n-ar fi trebuit să treacă 10 ani, pentru ca recomadările în ceea ce privește consumul de zahăr să fie schimbate.