Confidenţialitate

OMS anunță teste rapide şi ieftine pentru depistarea coronavirusului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că aceste teste rapide şi ieftine pentru depistarea coronavirusului vor fi disponibile în 133 de ţări.

E vorba de teste de cinci dolari care pot detecta SARS Cov-2 în doar 15 minute.

În timp ce OMS vorbeşte despre distribuirea acestora în ţări cu venituri mici şi medii, preşedintele american Donald Trump a promis că 150 de milioane de teste vor fi disponibile pentru Statele Unite.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că a ajuns la un acord cu producătorul testelor rapide, grupul farmaceutic Abbott. Acordul va permite distribuirea a 120 de milioane de teste în lume în următoarele 6 luni. Ar fi un mare sprijin pentru ţările cu venituri mici, care duc lipsă de laboratoare de analize şi de personal medical.

“Avem un acord, avem un început de finanţare şi acum avem nevoie de suma totală pentru a putea cumpăra aceste teste”, a declarat directorul general al OMS.

În plină campanie electorală, preşedintele american Donald Trump a anunţat că 150 de milioane de astfel de teste vor fi distribuite în perioada următoare în SUA.

50 de milioane vor merge către comunităţi vulnerabile, a spus Trump, iar 100 de milioane de teste vor fi trimise către guvernatorii statelor americane pentru a permite redeschiderea şcolilor.