Olt: Marș organizat pentru strângerea de fonduri pentru o tânără care are nevoie de tratament

Mobilizare impresionantă pentru o elevă din județul Olt care a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepăratarea unei tumori iar acum are nevoie de o terapie costisitoare.

Sute de elevi slătineni au luat parte la „Marșul pentru viață“, încercând să strângă banii necesari pentru tratamentul colegei lor.

Georgiana Selea, o elevă de 16 ani, a fost diagnosticată anul trecut cu tumoră la nivelul hipofizei.

Fata a fost operată la Spitalul de Copii din Capitală. În timpul operaţiei i-a fost îndepărtată hipofiza, afectându-i vederea.

A rămas însă cu un rest tumoral, iar acum trebuie să urmeze o radioterapie cu protoni în Franţa, fiind programată la tratament în data de 22 mai.
Costurile terapiei se ridică însă la 60.000 euro, bani pe care familia nu îi are.

Încercând să o ajute pe colega lor, sute de elevi din Slatina au luat parte la un marș organizat de Consiliul Județean al Elevilor Olt, pe traseul Casa Tineretului – Esplanadă.
Părinții Georgianei au reușit să adune aproape un sfert din suma necesară, dar speră ca tratamentul să poată fi suportat de Ministerul Sănătății.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au cerut oferte de preț de la clinicile care ar putea efectua tratamentul Georgianei, urmând ca dosarul elevei să fie trimis la Minister.

Sursă foto: Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS