OLT: Liviu Dragnea declară război mafiei din sectorul legume-fructe

Președintele PSD, Liviu Dragnea se declară supărat că țăranii nu reușesc să-și vândă marfa cu acte și că, de cele mai multe ori, o vând fără factură, la prețuri foarte mici.

Liderul PSD crede că, în loc să intervină, unele instituții se precupă de treburi pe care le numește mai puțin importante. Liviu Dragnea cere intervenția inspectorilor Antifraudă, de la Autoritatea Sanitar Veterinară și de la Protecția Consumatorilor pentru a distruge aceste, citez, „rețele mafiote”.

Aflat în vizită în județul Olt, la Cilieni şi Rusăneşti, Liviu Dragnea a vizitat solariile unui producător local de legume.

A spus că inspectorii antifraudă ar trebui să rezolve problemele provocate de mafia importului de legume şi fructe în România. Iar aceste rețele mafiote, cu bani mulţi investiţi, ar fi protejate de membrii unor instituţii”.

Ce spune Liviu Dragnea românii știu dintotdeauna: roșiile nu ajung direct în piață de la producători, ci trec prin rânduri de intermediari.

Liderul PSD a spus, în Olt, că „n-a fost timp suficient ca, într-o lună, două, trei, să se poată distruge aceste reţele mafiote”.

Liviu Dragnea a spus că în acest război între samsari şi adevăraţii producători agricoli ar trebui să intervină instituţiile statului.

Ar trebui să ia măsuri Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Protecția Consumatorului și inspectorii Antifraudă. Despre cei din urmă , Liviu Dragnea susţine că dau amenzi “pentru nimicuri”. „Sunt producători de legume, producători de fructe, care sunt aproape distruşi, care au tot rezistat. Eu nu-s membru al guvernului, dar aşa, ca observator intern, sunt şi eu curios dacă sunt în stare să o facă”, a mai spus social-democratul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS