OLT: Bărbat rănit grav de explozia unei butelii

Fostul primar al comunei Găneasa, județul Olt, Nicolae Preda, a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri pe corp şi în zona feţei, în noaptea de joi spre vineri, după ce o butelie din locuinţa sa a explodat, în urma acumulărilor de gaze. Medicii din Slatina au încercat să-l transfere la un spital din capitală, însă fără succes, transmite corespondentul Europa FM, Ana-Maria Constantinescu.

Nicolae Preda a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în jurul orei 1.10.

„Este vorba de un bărbat în vârstă de 65 de ani, victimă a unei explozii. Este în Terapie Intensivă, internat prin Chirurgie Plastică, Compartiment Arşi. Nu s-a putut realiza transferul la niciun spital din Bucureşti, întrucât nu s-a obţinut acordul, aşa că pacientul rămâne tot la noi”, a declarat directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru.

Acesta a precizat că pacientul are arsuri pe doar 20% din suprafaţa corpului, însă se află în stare gravă, la Terapie Intensivă, pentru că majoritatea leziunilor le-a suferit în zona feţei.
„Majoritatea arsurilor sunt de gradul doi, dar fiind la nivelul feţei dă un grad mai mare de risc pentru pacient. Are arsuri pe circa 20% din suprafaţa corpului. Pentru vârsta sa şi având în vedere leziunile pe care le-a suferit, este în stare gravă”, a mai spus medicul Pătru.

Potrivit reprezentanților ISU Olt, explozia din locuința fostului primar nu a fost urmată de un incendiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS