OLT: Angajat de la Cadastru, sub control judiciar după ce a primit mită, lunar, timp de 3 ani

Un angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt a fost plasat sub control judiciar pe 60 de zile, după ce, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, timp de trei ani a primit, lunar, câte o mie de lei din partea unei firme din Slatina, controlată de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov.

Anchetatorii arată că, în perioada ianuarie 2012 – martie 2015, funcţionarul OCPI a primit, necuvenit, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina în scopul de a verifica documentaţia întocmită de angajaţii acelei societăţi. Dacă documentaţia era conformă, se admitea, iar în situaţia în care erau relevate neconcordanţe de prezentare, se întocmea referat de completare a documentaţiei.

Acea activitate a funcţionarului public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, de primire a unei sume de bani, lunar, din partea administratorului SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina – societate care a avea ca obiect activitatea de cadastru, s-a efectuat fără nici un fel de titlu justificativ, banii fiind primiţi în mod necuvenit, fără a exista vreun document din partea societăţii, care să evidenţieze respectiva plată, în condiţiile în care acesta masca primirea banilor, printr-o prestaţie zilnică a sa, de consultanţă acordată angajaţilor societăţii susmenţionate”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.
În plus, spun procurorii, informaţiile erau apoi folosite de către angajaţi societăţii, în momentul în care aceştia întocmeau documentaţia cadastrală, şi care se regăsea şi în stadiul verificării documentaţiei de către inculpat, în cadrul atribuţiilor de serviciu desfăşurate la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt.
Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina inculpatului s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia publică de consilier cadastru în cadrul OCPI Olt, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta de luare de mită”, se mai arată în comunicatul citat.

Societatea de la care angajatul de la Cadastru a luat mită era controlată de fotul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov. În urmă cu doi ani, atunci când cereau aviz pentru arestarea lui Vâlcov, anchetatorii arătau că, începând din 2011 şi până în 2015, acesta a derulat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei pentru a proteja firmele SC Contis Company SRL – SC Contis Consulting Company – S.C. Millenium Tophografica, Societatea Civilă de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii şi Enero Prod SRL – S.C. City Hotel & Lounge S.R.L.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS