Confidenţialitate

Olt: Anchetă la Spitalul Județean din Slatina după ce o femeie a murit în timp ce era blocată în liftul spitalului | AUDIO

Anchetă a polițiștilor din Olt, după ce o femeie a murit la Spitalul Județean din Slatina. În vârstă de 81 de ani, femeia a rămas blocată în lift, în timp ce era transferată de personalul medical la terapie intensivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Femeia în vârstă de 81 de ani era internată Spitalul Județean de Urgență Slatina, la secția de Neurologie aflată la etajul 5. Pentru că se simțea rău, medicii au decis să fie transferată la etajul 2, la Terapie Intensivă pentru a fi intubată, a povestit pe Facebook prefectul județului Olt Mario De Mezzo.

În lift, femeia a intrat în stop cardio-respirator: „În momentul în care au suit-o în lift cadrele medicale, liftul s-a blocat între etajele 4 și 5. A rămas blocat timp de 20 de minute, când în ciuda manevrelor de resuscitare ale cadrelor medicale femeia a decedat”.

Totul s-a petrecut sâmbătă dimineața, iar prefectul județului Olt a cerut demisia managerului de spital: „Una dintre primele priorități ale vătafei care se intitulează manager a fost ca eu să nu aflu despre acest incident. Le mulțumesc cadrelor medicale care au venit să-mi spună. Este exclusiv o problemă de management ca vătafa care se intitulează manager de spital să se asigure că pacienții nu mor în lifturi. Să-ți fie rușine! Câți oameni mai este nevoie să moară ca să înțelegi să-ți dau demisia sau să fii demisă”.

Directorul medical al Sputalului Județean de Urgență Slatina – Florin Augustin Popa – a spus la news.ro că ultima dată liftul a fost verificat pe 15 noiembrie și a primit aviz favorabil. Polițiștii din Olt au început cercetări pentru ucidere din culpă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 15.000 de euro, mita pentru un post de asistent la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani | AUDIO