Confidenţialitate

15.000 de euro, mita pentru un post de asistent la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani | AUDIO

Între 2.000 și 5.000 de euro – atât trebuia să dea mită o spălătoreasă pentru a se angaja la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani. Pentru un post de asistent, cei interesați plăteau până la 15 mii de euro. Suspecții primeau și bijuterii de valoare în schimbul angajărilor frauduloase.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei care doreau să ocupe un post de brancardier, muncitor sau spălătoreasă la spitalul județean din Botoșani trebuiau să plătească între 2.000 și 5.000 de euro. Anul trecut, „taxa” pentru ocuparea unui post de asistent era de 10.000. Anul acesta ar fi crescut la 15.000 – susțin procurorii DNA în rechizitoriu.

Persoanele care se ocupau de fraudarea concursurilor de promovare și angajare în spital primeau și ceasuri de lux și bijuterii.

Un brancardier sau o spălătoreasă din cadrul spitalului câștigă lunar puțin peste 3000 de lei – potrivit Presshub.

Să amintim, judecătorii au decis la finalul săptămânii trecute să aresteze preventiv 10 persoane anchetate în dosar pentru luare de mită și trafic de influență.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: USR: PNL și PSD au inventat venituri fictive ca să le iasă cifrele în bugetul pe 2024. USR critică și OUG prin care se amână reorganizarea instituțiilor publice | AUDIO