OLT: Anchetă după ce un bărbat a murit în ambulanță, în drum spre spital

Familia acuză că acesta nu a avut parte de îngrijire așa cum ar fi trebuit; a fost preluat de o ambulanță nedotată corespunzător și fără medic, reclamă rudele. Poliția face anchetă penală în acest caz.

Bărbatul, în vârstă de 43 ani, din orașul Corabia, suferea de diabet. Pentru că s-a simțit rău, rudele au sunat la Ambulanță și au cerut ajutorul medicilor. Pacientului i-a fost trimisă o ambulanță fără medic care l-a transportat la spitalul din oraș.

Medicii de aici au decis transferul lui  la Spitalul Județean de Urgență Slatina, însă după câteva sute de metri starea lui s-a agravat. Asistenta de pe ambulanță a încercat să-l resusciteze cu mâinile, iar între timp, a fost chemat un alt echipaj cu medic de la Caracal pentru preluarea pacientului.

A fost însă prea târziu. Bărbatul a decedat în ambulanță. Familia dă vina pe personalul de la ambulanță pentru moartea olteanului, pentru că a fost preluat de o autosanitară nedotată corespunzător și fără medic, și a depus plângere la Poliție. În acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt, recunosc că la nivelul întregului județ este un deficit de medici de urgență și afirmă  că, în România, toate manevrele de resuscitare se fac cu mâinile .

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS