Confidenţialitate

Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici sunt noile propuneri de miniștri

Comitetul Executiv Național al PSD a votat pentru nominalizarea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

Consider că Olguța Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii. Bineînțeles, nu în același timp. Am propus-o pentru Ministerul Transporturilor pentru că e foarte implicată. La Ministerul Dezvoltării, dacă nici un fost primar nu e bun pentru această funcție, mă întreb retoric cine e bun?”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici au fost votați în unanimitate de liderii PSD care au participat la ședința Comitetului Executiv Național.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a luat și el parte la ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Domnul Toader a declarat că, în opinia sa, președintele Iohannis nu mai poate refuza cele două numiri, dar că nu este exclus ca și în acest caz să fie sesizată Curtea Constituțională.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă un nou refuz al președintelui ar fi un motiv de suspendare. A răspuns: „În cazul în care refuză, o să acționăm constituțional. Dacă va sări din nou cu picioarele pe Constituție ne vom întîlni și vom decide”.

În urmă cu doar o zi, președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea la Ministerul Dezvoltării a Olguței Vasilescu.

Sunt în continuare de părere că o soluție corectă este înlocuirea acestui guvern care a creat foarte multe probleme României.

Sunt de acord să se facă o remaniere, însă, trebuie să ții cont de faptul că este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele: președinția UE, de la 1 ianuarie 2019, care poate să ducă la un succes, doar dacă Guvernul își face treaba. Avem nevoie de miniștrii foarte buni”a declarat, în urmă cu o zi, Klaus Iohannis, în prima sa declarație după remanierea Executivului.