Olguța Vasilescu: Doi denunțători mi-au cerut lucruri ilegale. Altul a încercat să mă agreseze

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, află astăzi dacă rămâne în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzată de luare de mită  și spălare de bani.

Curtea de Apel București judecă astăzi contestația DNA. Procurorii cer arestarea preventivă.

Olguța Vasilescu este acuzată că ar fi cerut mită, sub forma unor sponsorizări, de la mai mulți oameni de afaceri care aveau contracte cu primăria.  Banii ar fi fost folosiți pentru reabilitarea unor clădiri din Craiova.

În fața sediului Curții de Apel București, Olguța Vasilescu le-a arătat jurnaliștilor clădirile din centrul Craiovei care au fost reabilitate.

”Sunt patru infracțiuni de luare de mită. Nu înțeleg foarte bine cine este mituitorul și cine este mituitul. Înțeleg că eu sunt mituitul, pentru că mi-am făcut capital electoral văruind niște blocuri. În rest, nu s-a reținut în sarcina mea absolut nimic de bani. În România anului 2016 se arestează pentru că primarii văruiesc niște blocuri cu ajutorul unor sponsori, nici măcar din bani publici.”, spune Olguța Vasilescu.

 

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

DNA o acuză pe Olguța Vasilescu că ar fi primit ilegal bani și în campania electorală din 2012, atunci când a fost aleasă primar.

Cu banii obținuți din mită, Olguța Vasilescu și-ar fi lansat candidatura la primărie pe muzica lui Goran Bregovic.

Aceasta susține însă că acel concert a fost plătit de Uniunea Social Liberală, alianță aflată la putere în România la acea vreme.

”Povestea cu campania electorală, noi am produs deja încă de la procesul trecut, contractul pe care l-am avut cu o firmă care l-a adus pe Goran Bregovic în Craiova, plătit tot acest contract de către USL, la vremea respectivă. Mai mult decât atât, pe lângă acest contract am atașat și alte contracte pentru servicii de curățenie, pentru serviciile de pază, de ambulanță, tot ce se face în cadrul unui concert, la fel plătite din fondurile de campanie ale USL.”, a adăugat Olguța Vasilescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Olguța Vasilescu a fost denunțată de mai mulți oameni de afaceri, care ar avea probleme penale. Aceasta susține că unul dintre ei ar fi încercat să o agreseze chiar în Primărie.

”Sunt 3 denunțători, toți trei cu dosare penale. Doi dintre ei au venit să-mi ceară lucruri ilegale. Unul a fost scos cu Poliția Locală din Primăria Municipiului Craiova pentru că a încercat să mă agreseze fizic. Iar alți 3 denunțători nu spun că m-au auzit pe mine cerând ceva pentru campania electorală, ci că i-au auzit pe ei vorbind despre aceste lucruri.”, a precizat Olguța Vasilescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tribunalul Bucuresti a respins, la sfârșitul lunii trecute, cererea DNA de arestare preventiva a Olguței Vasilescu. Ea a fost plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS