Confidenţialitate

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, în vizită în SUA. Se va întâlni cu Jill Biden pentru a vorbi despre ajutorarea ucrainenilor

Soţia preşedintelui Ucrainei, Olena Zelenska, este primită marți la Casa Albă de Prima-doamnă a Statelor Unite. Va discuta cu Jill Biden despre ajutorul ce poate fi acordat ucrainenilor în continuare.

Ascunsă la începutul războiului alături de copii și puțin vizibilă până în luna mai, Olena Zelenska este acum implicată în mai multe acțiuni publice.

O discuție între primele-doamne ale Statelor Unite și Ucrainei este programată marți după-amiază la Casa Albă. Olena Zelenska îi întoarce vizita lui Jill Biden, aflată în mai la Kiev.

Primirea Olenei Zelenska la Washington, la Casa Albă, este ca parte a unei acțiuni mai ample în Statele Unite.

Luni s-a întâlnit cu secretarul de stat Anthony Blinken iar miercuri va susține un discurs în Congresul american, la 4 luni după ce soțul său transmitea în Congres un mesaj prin transmisiune video de la Kiev.

În prima parte a invaziei ruse în Ucraina, Zelenska a fost ascunsă alături de copii, o tânără de 17 ani și un băiat de 9.

A devenit mult mai vizibilă din luna mai, când a avut loc întâlnirea cu Jill Biden la Kiev.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina: Preşedintele Zelenski îi destituie pe şeful Serviciului de Securitate şi pe procurorul general. Subalterni ai celor doi, suspectați de trădare