Confidenţialitate

Olena Zelenska, în fața Congresului SUA: „Cer arme pentru a ne proteja casele, cer sisteme de apărare pentru ca rachetele să nu omoare copiii” | VIDEO

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, cere mai multe arme pentru țara sa de la americani. A făcut pledoaria în cadrul unui discurs ținut în fața Congresului SUA. Ea a mulțumit Washingtonului pentru sprijinul de până acum.

Olena Zelenska le-a cerut congresmanilor americani să ajute și mai mult Ucraina cu arme pentru a se putea apăra în fața invaziei ruse.

„Cer arme, arme care nu ar fi folosite pentru a purta un război pe pământul altcuiva, ci pentru a ne proteja casele și dreptul de a ne trezi vii în acele case. Cer sisteme de apărare aeriană pentru ca rachetele să nu omoare copiii în cărucioare”, a spus soția președintelui Ucrainei.

Congressmanii americani s-au ridicat cu toții în picioare și au aplaudat-o.

Prima Doamnă a Ucrainei şi-a ilustrat discursul cu o proiecţie de diapozitive şi fotografii ale unor copii care ar fi fost ucişi sau răniţi de forţele ruse.

În cadrul vizitei în Statele Unite, Olena Zelenska a fost primită la Casa Albă de președintele Joe Biden și soția sa Jill.

Urmăriți în continuare mesajul Olenei Zelenska adresat congresmanilor americani:

Foto: Captură video YouTube / CNBC Television

Citește și: Ucrainenii din Odesa fug din calea bombardamentelor și se refugiază în România: „Noi suntem pentru pace, dar nu ne dă pace Putin” | REPORTAJ