Olandezii au inaugurat prima „gradina zoologica” dedicata microbilor

Se află în Amsterdam și a fost creată în onoarea acestor creaturi minuscule care reprezintă două treimi din organismele vii de pe Terra.

Această grădină zoologică insolită, în care este expusă o vastă colecţie de microbi, a fost concepută de directorul de la Artis, Grădina Zoologică Regală din Amsterdam. După 12 ani şi 10 milioane de euro investite, ‘Micropia’ – care este, practic, un laborator imens – și-a deschis porțile pentru vizitatori.

Aceștia vor putea să vadă diverse tipuri de micro-organisme, inclusiv un model uriaş de virus Ebola. De asemenea, vor observa toate organismele vii de pe pleoape, iar cuplurile vor fi invitate să se sărute în faţa unui dispozitiv denumit ‘Kiss-o-Meter’ care indică numărul de microbi schimbat de cei doi în timpul sărutului.

Micropia a fost creată pentru a sublinia rolul important pe care îl joacă micro-organismele – multe dintre ele esenţiale pentru supravieţuirea oamenilor. Fiecare adult are în corpul său aproximativ 1,5 kilograme de microbi, fără de care ar muri.