Confidenţialitate

OLANDA: Autoritățile recomandă un partener stabil pentru relații sexuale, pentru a preveni răspândirea COVID-19

Institutul National pentru Sănătate Publică și Mediu din Olanda a făcut publice o serie de recomandări referitoare la comportamentul cetățenilor, în contextual masurilor restrictive luate din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit Euronews, oficialii spun că deși este recomandată o distanță de 1,5 metri între oameni, relațiile sexuale cu parteneri stabili sunt încurajate.

“Nu întrețineți relații sexuale cu partenerul vostru dacă acesta se află în izolare, fiind suspect de infecție cu noul coronavirus”, recomandă oficialii olandezi.

Aceștia vin cu o soluție și pentru cei care nu se află într-o relație stabilă, dar care vor să întrețină relații sexuale: “întâlniți-vă cu aceeași persoană, pentru a întreține relații sexuale”.

În plus, tot reprezentanții Institutului olandez de Sănătate Publică recomandă ca partenerii care fac asemenea înțelegeri să fie atenți cu câte alte persoane se mai întâlnesc apoi. “Cu cât luați contact cu mai multe persoane, cu atât creste riscul de răspândire a virusului”, afirmă aceștia.

În încheiere, oficialii Institutului de Sănătate vin si cu recomandări mai îndrăznețe – aceștia îi sfătuiesc pe olandezi să-și satisfacă singuri dorințele sexuale, dar și să practice așa-zisul sex la distanță: “doi parteneri își pot spune unul altuia povești erotice și își pot satisface astfel, fiecare, dorințele sexuale”.