Confidenţialitate

Concluziile reuniunii sub egida NATO de la București: Alianța va continua să sprijine militar, economic și umanitar Ucraina | AUDIO

Alianța nord-atlantică va continua să sprijine militar, economic și umanitar Ucraina. Obiectivul imediat al NATO este să se asigure că țara invadată de Rusia va ieşi victorioasă din actualul război. Sunt cele mai importante concluzii ale reuniunii miniștrilor de externe ai țărilor membre NATO care a avut loc la București.

“Este mai bine să ajutăm acum ţările care se confruntă cu presiunea rusească decât să vedem o evoluţie negativă a situaţiei, cum s-a întâmplat în Ucraina, la începutul anului”, a transmis secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii miniștrilor de Externe ai statelor din alianță.

Acești au decis la București să sprijine în continuare Ucraina cu echipamente neletale, sub umbrela NATO.

Despre brutalitatea rușilor care distrug infrastructra energetică ucraineană, iar oamenii rămân în frig și întuneric a vorbit și secretarul de stat American Antony Blinken:

Intrebat dacă NATO poate spune mai exact dacă și când Ucraina va fi primită în Alianța Nord Atlantică, secretarul general, Jens Stoltenberg, a explicat că până ce țara nu va câștiga războiul nu se poate pune problema unei aderări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Bogdan Aurescu: Reuniunea Miniștrilor Afacerilor Externe ai NATO este un semnal clar că România contează la nivelul UE | VIDEO