Confidenţialitate

Oktoberfest Brașov are loc în perioada 25 august-4 septembrie

Un lanț uman de bere, concursuri și concerte: Oktoberfest Brașov, eveniment inspirat de celebrul festival din Munchen, începe joi, 25 august,  în orașul de sub poalele Tâmpei.

Până pe 4 septembrie, cei care trec prin Brașov pot încerca mai multe tipuri de bere și produse tradiționale.

Festivalul se va desfăşura pe arena Liceului Sportiv, iar cortul Oktoberfest are o capacitate de 5 mii de persoane la mese.

Alți 2.500 de persoane vor putea sta la mesele amenajate în aer liber.

Cea de-a opta ediție a festivalului Oktoberfest de la Brașov va începe cu o parada asemănătoare celei de la Munchen, formată din 13 atelaje și 2 fanfare.

Organizatorii vor ca, anul acesta, să intre și în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanț uman de bere în care participanții vor da, din mână în mână, halbe cu bere.

Vor fi și 2 concursuri – Miss Oktoberfest organizat în 27 august, câştigătoarea urmând să primească o excursie de două persoane în Dubai, şi Regele Oktoberfest: câştigătorul va primi atâtea baxuri de bere câte litere are prenumele său.

De asemenea, a fost pregătit și un heleşteu de unde se vor pescui doze de bere.

La ediţia din acest an, participanţii se vor putea bucura de şapte tipuri de bere artizanală aduse din Germania.

Anul trecut, la Oktoberfest au participat 300.000 de persoane şi s-au consumat 100 de tone de bere, 30.000 de cârnaţi şi peste 150.000 de mici.

Festivalul a adus 10 milioane de lei la bugetul local, în condiţiile în care la Braşov au venit foarte mulţi turişti, locurile de cazare în hoteluri şi pensiuni fiind ocupate aproape în totalitate.