Cetățenii americani ar putea fi interziși în UE | AUDIO

Oficiali de la Bruxelles au declarat că Uniunea Europeană analizează varianta de a le recomanda statelor membre să nu primească cetăţeni americani după deschiderea graniţelor.

Măsura ar urma să fie luată în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 din SUA continuă să crească.

Jurnaliştii de la The New York Times scriu că au intrat în posesia a doua liste cu ţările care ar putea avea acces în statele membre Uniunea Europeană după 1 iulie, odată cu deschiderea graniţelor.

Informația a fost transmisă de oficiali ai UE și pentru CNN.

Din liste ar lipsi ţări precum Brazilia, Rusia, Statele Unite şi alte naţiuni în care numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească.

Cetăţenii chinezi ar urma să fie bine-veniţi în Europa, la fel ca şi cei din ţări precum Uganda, Cuba şi Vietnam.

O decizie finală privind accesul cetăţenilor americani ar trebui să fie luată la începutul săptămânii viitoare, înainte de 1 iulie când se vor deschide graniţele.

Jurnaliştii americani scriu că decizia Bruxellesului de a interzice accesul cetăţenilor americani în UE ar reflecta modul în care a reacţionat Trump faţă de europeni în luna martie, când Europa era epicentrul pandemiei.

Atunci, liderul de la Casa Albă a stârnit revolta Europei când a interzis cetăţenilor din majoritatea ţărilor Uniunii Europene să călătorească în Statele Unite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS