Oficial algerian: Avionul Air Algeria AH-5017 s-a prabusit. La bord se afla si un cetatean roman.

Două avioane de tip Mirage 2000 ale Armatei franceze caută aeronava companiei Air Algerie, dispărută joi în nordul Mali cu 116 persoane la bord, a anunţat la Paris Statul Major al armatei, citat de AFP.

Compania Air Algerie anunță că pe lista pasagerilor se aflau 50 de francezi, 24 de cetățeni din Burkina Faso, 8 din Liban, 4 algerieni și 2 luxemburghezi. La bord se mai aflau, potrivit listei, un român, un elvețian, un nigerian, un camerunez și un ucrainian.

Toate cele 116 persoane aflate la bordul avionului AIR ALGERIE – care s-a prăbușit astăzi, au murit.

Informația este prezentată de posturile de televiziune din Algeria.

Aparatul de zbor a dispărut după ce a traversat o furtună puternică. Era un avion de tip McDonnell Douglas MD-83, proprietate a companiei Swiftair.

Aeronava plecase din Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso și urma să ajungă în Alger.

Reprezentanții companiei Air Algerie este așteptată să organizeze o conferință de presă în curând pe aeroportul din Alger. Familiile celor aflați în avion au înceăut să sosească pe aeroport, cer informații despre ce s-a întâmmplat exact cu acest avion, până acum dat dispărut. Corespondenta franceză spune că aparatul de zbor s-ar fi prăbușit în regiunea GAO, din statul Mali, la 500 de kilometri de granița algeriană.

Cincisprezece pasageri francezi ai zborului AH 5017 urmau să ia un alt avion pentru a ajunge pe aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle, au precizat surse aeroportuare.

Alţi pasageri, al căror număr exact nu a putut fi precizat, urmau să ajungă pe aeroportul parizian Orly.

Şapte pasageri ai acestui zbor urmau să ia o altă cursă pentru a ajunge la Marsilia, a informat la rândul său poliţia de frontieră (PAF).