Confidenţialitate

OECD: Creşterea economică pe plan mondial riscă să fie afectată semnificativ de epidemia Covid-19

Creşterea economică pe plan global ar putea fi afectată semnificativ din cauza epidemiei virusului Covid-19, avertizează Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD).

Experţii OECD au revizuit în scădere creşterea economică la nivel mondial în 2020, fiind estimată acum la 2,4%, comparativ cu estimările de 2,9% din noiembrie 2019. Dar, în cazul unei epidemii “mai intense”, creşterea economică ar putea scădea la 1,5%.

“Mesajul principal al acestui scenariu de scădere este că multe ţări vor ajunge la recesiune, de aceea îndemnăm să fie implementate cât mai rapid măsuri în zonele afectate”, a declarat Laurence Boone, economist-şef al OECD, citat de BBC.

Conform estimărilor, creşterea economică pe plan mondial ar putea reveni la 3,3% în anul 2021 în cazul în care epidemia de coronavirus izbucnită în China şi alte boli vor fi ţinute sub control.

Săptămâna trecută, principalele burse internaţionale au avut cele mai slabe performanţe de după criza financiară din 2008, înregistrând scăderi de 1.500 de miliarde de dolari.