Oboseala si rucsacul greu – cauzele mortii profesorului din Iasi in Retezat

Asistentul universitar din Iași care a murit marti după-amiază în Retezat a alunecat pe potecă din cauza oboselii. Barbatul de 36 de ani era în zona Vârfului Judele – de 2.400 de metri – cand s-a dezechilibrat și din cauza rucsacului greu, spun salvamontiștii care i-au recuperat trupul.

Accidentul a avut loc pe un traseu între lacurile Zănoaga și Bucura. Poteca traversa o porțiune dificilă. Profesorul a rămas în urmă pentru a ajuta o persoană care mergea mai greu. S-a dezechilibrat și a alunecat pe stânci, prăbușindu-se aproape 100 de metri. Salvamontistii au ajuns la el intr-o jumatate de ora, dar omul murise, din cauza multiplelor traumatisme grave suferite la cap.

Asistentul universitar din Iași se afla în Retezat împreună cu un grup de 20 de studenți de la Facultatea de Geografie, pentru practica de vară. Studenții au fost preluați astazi de un microbuz și transportați în Hațeg pentru ca apoi să se îndrepte spre casă.

Salvamontiștii hunedoreni le recomandă turiștilor să-și pregătească foarte bine rucsacul, pentru ca acesta să nu fie foarte greu.