Obiecte ale familiei Reagan, vândute la preţuri de peste 10 ori mai mari decât cele estimative

O bucată din Zidul Berlinului şi o pereche de cizme de cowboy care au aparţinut fostului preşedinte american Ronald Reagan au depăşit de peste 10 ori preţurile lor estimative, la o licitaţie organizată la New York, vineri, unde obiecte ale fostului cuplu prezidenţial din Statele Unite au generat venituri totale de peste 5,7 milioane de dolari, potrivit Reuters.

Potrivit casei de licitaţii Christie’s, peste 1.200 de colecţionari din lumea întreagă s-au înregistrat pentru această licitaţie, dedicată unei colecţii private a soţilor Ronald şi Nancy Reagan.

Un fragment din Zidul Berlinului, ce are o lungime de 63 de centimetri şi este vopsit în graffiti, conţinând şi semnătura preşedintelui Ronald Reagan, a fost vândut cu 277.500 de dolari, în contextul în care preţul estimativ al său era de cel mult 20.000 de dolari.

Acea bucată de zid are o semnificaţie deosebită, prin prisma discursului rostit de Ronald Reagan în Berlinul de Vest, în 1987, în timpul căruia preşedintele american i-a cerut liderului sovietic Mihail Gorbaciov ”să demoleze zidul care desparte Berlinul”.

Cizmele de cowboy ale fostului preşedinte american, un cadou primit de la actorul Rex Allen, s-au vândut cu 199.000 de dolari. Preţul lor estimativ era de 20.000 de dolari.

Cel mai scump obiect vândut la această licitaţie, cu 319.500 de dolari, a fost un inel Bulgari cu diamante, safire şi rubine, inspirat din drapelul american, pe care Nancy Reagan l-a purtat pe 4 iulie 1986 la o ceremonie oficială de ziua naţională a Statelor Unite.

Licitaţia va continua online până pe 28 septembrie.

Ronald Reagan, unul dintre cei mai populari preşedinţi americani, a murit pe 5 iunie 2004, la vârsta de 93 de ani, din cauza unei pneumonii, agravată de maladia Alzheimer. Soţia sa, Nancy Reagan a murit în martie 2016 în urma unei insuficienţe cardiace congestive, la vârsta de 94 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS