Oana Moraru: Programele și manualele școlare sunt depășite

La Interviurile Europa FM, consultantul educațional Oana Moraru a explicat că, în timp ce elevii de gimnaziu nu au manuale noi de Matematică de 18 ani, elevii de școală primară au zeci de manuale, caiete și alte materiale de Religie.

Oana Moraru susține că, în lipsa unei reforme a Învățământului, părinții trebuie să ia inițiativa și să pună presiune pe profesori și autorități să modernizeze programele și să facă din interesul elevilor o prioritate.

Conținutul programelor școlare este depășit, iar unele manuale conțin date false, deși au fost avizate de Ministerul Educației, susține Oana Moraru.

Învitată la Interviurile Europa FM, Oana Moraru a dat exemplul manualului de Istorie pentru clasa a 8-a, care ar conține erori.

(VIDEO)

Cât privește manualele de Religie pentru clasele mici, majoritatea sunt editate de editura Sfântul Mina, un SRL din Iași. Consultantul Oana Moraru spune că acestea manipulează brutal.

(VIDEO)

La Interviurile Europa FM, Oana Moraru a explicat că, din experiența sa de 20 de ani la catedră, politizarea Educației este una din cauzele nereformării sistemului.

(VIDEO)

Pe de altă parte, învățarea limbilor străine într-un mod natural și predarea programării ar trebui să devină priorități ale Școlii.

Fondator și manager al unor școli private și cadru didactic de 20 de ani, Oana Moraru spune că la noi, limbile străine sunt predate și acum ca în Comunism.

Înterviul integral cu Oana Moraru îl puteți asculta pe www.interviuri.europafm.ro