Confidenţialitate

Oana Cristina Tănase: ”Cred că e magic ca fiecare copil să aibă parte de copilăria la bunici. Indiferent de cât de mică sau de mare e durata, îi va rămâne toată viața” – VIDEO

Oana Cristina Tănase, autoarea uneia dintre cele mai impresionante cărți pentru copii, ”Fetița cu fluturi în păr”, crede că vacanțele la bunici au un rol definitoriu în educația și formarea copiilor.

”Fetița cu fluturi în păr” urmărește o zi din viața unei copile fericite, care călătorește împreună cu bunicul, din București în satul natal al acestuia. Călătoria și după-amiaza petrecută în sat devin prilejul unor aventuri reale și imaginare, povestite cu o deosebită sensibilitate: purtată pe aripi de fluturi, copila zboară în cele mai îndepărtate și miraculoase tărâmuri.

Împreună cu prietenii săi necunvântători, fetița din carte servește ceai din plante parfumate pe care îl prepară cu apă scuturată dintr-un nor, culege plante tămăduitoare din grădina fermecată a casei și trăiește aventuri care amintesc de copilăria multor adulți de azi.

Cu ajutorul ilustrațiilor realizate de Cristina Diana Enache, cartea apărută la Editura Litera amintește de importanța relației care se construiește între bunici și copii și modul în care aceasta își pune amprenta asupra percepețiilor asupra lumii pe care ajungem să le avem mai târziu în viață.

”Cred că fiecare copil, dacă are șansa să-i trăiască bunicii, e magic să trăiască o perioadă cu ei. (…) Cred că e magic ca fiecare copil să aibă parte de copilăria la bunici. Indiferent de cât de mică sau de mare e durata, îi va rămâne toată viața”, crede Oana Cristina Tănase.