Confidenţialitate

20 de oameni au murit într-un atac rusesc în Ucraina. Un spital de copii a fost avariat. Zelenski: „Rusia nu poate pretinde că nu știe unde zboară rachetele sale” | AUDIO

Cel puțin 20 de oameni au murit în urma unui atac cu rachete în Ucraina. Mai multe orașe au fost tința atacului rusesc, printre care și Kiev. O rachetă a lovit un spital de copii din capitală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Printre cele mai grave atacuri din cei peste doi ani de la începutul războiului”, așa descriu autoritățile din Ucraina asaltul forțelor din Rusia cu rachete de luni dimineață.

În Kiev, cel puțin şapte persoane au fost ucise. Bilanţul victimelor ar putea crește: una dintre rachete a lovit un spital de copiii, iar sub dărâmături s-ar putea afla oameni.

Au fost lovite și alte orașe, precum: Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk şi Kramatorsk. Și aici au fost înregistrate victime. Forțele ruse au lansat mai mult de 40 de rachete de diferite tipuri, susțin oficialii de la Kiev. Copiii și-au continuat tratamentul în stradă înainte să fie transferați la alte spitale.

Președintele Volodimir Zelenski a publicat o imagine cu un copil rănit în atac.

„Rusia nu poate pretinde că nu știe unde zboară rachetele sale și trebuie să fie trasă la răspundere pentru toate crimele sale”, a scris liderul de la Kiev.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află în vizită în Polonia, unde este așteptat să semneze un pact de securitate.

Sursa foto: X / Volodimir Zelenski

Citește și: Premierul Gabriel Attal își depune demisia la Palatul Elysee: O voi prezenta președintelui Republicii, fidel tradiției republicane și în conformitate cu principiile mele | AUDIO