Oameni de milioane: Tibi Ușeriu, din hoț de mașini devenit ”ambasadorul” României – VIDEO

Săptămâna aceasta, Tibi Ușeriu a reușit să câștige pentru al treilea an consecutiv Ultramaratonul Arctic Ultra 6633 , considerat printre cele mai dificile din lume.

Tibi Ușeriu  a trecut linia de sosire ţinând în mâini steagul României, care avea de data aceasta pe el şi însemnele Centenarului Marii Uniri.

Mai mult, organizatorii l-au întâmpinat pe Tibi Ușeriu în acordurile Imnului Naţional al României şi l-au îmbrăţişat şi felicitat.  Până să devină un veritabil ambasador al României și un model de ambiție și determinare, Tibi Ușeriu a fost un infractor care  a făcut 10 ani de închisoare. Perioadă care l-a călit dar și care l-a determinat să caute o schimbare radicală a vieții sale.

Acuzat pentru furt, jaf armat şi tentativă de omor, Tibi Uşeriu a primit o pedeapsă de 23 de ani de închisoare pentru faptele comise în Austria şi Germania. A primit o condamnare de 13 ani în Germania și una de aproape zece ani în Austria, dar, în urma unei decizii europene, cele două au fost cumulate și i s-a impus să ispășească pedeapsa cea mai grea, de 13 ani. A beneficiat și de o reducere a pedepsei și a ieșit din închisoare după zece ani.

“Am început de jos. Furam maşini de lux din Germania. Le făceam altă faţă şi apoi le duceam în Italia. Am început să creştem nivelul şi am început să facem magazine de bijuterii, apoi le valorificam în Iugoslavia. Acolo am făcut rost de arme pentru că exista o piaţă. Nu mai aveam frică demult. Din copilărie mi-am pierdut acest simţ al fricii.

Erau momente când mă gândeam la repercusiunile care ar putea să fie. Eram coştient şi mi le asumam. Ştiam că la un moment dat o să se înfunde. Acţionam cam de trei ori pe an. Apoi făceam o pauză. Se făcea un plan.

În mare parte foloseam cagule pe faţă. Acum filmele sunt puţin exagerate. În ultima perioadă ne-am specializat pe persoane care duceau bani de la magazine mari. Venea o maşină, lua banii şi îi ducea la bancă. Noi atacam maşina respectivă”, a povestit Tiberiu Uşeriu în urmă cu un an în emisiunea La Radio cu Andreea Esca.

În acest weekend, în emisiunea O dimineață de milioane îl declarăm pe Tibi Ușeriu omul nostru de milioane și ne reamintim de poveștile împărtășite în emisiunea La Radio cu Andreea Esca:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS