Confidenţialitate

Oameni de milioane: Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud la Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children este o fundație globală, fondată în Marea Britanie în anul 1994, de către soții Mark și Caroline Cook. Cei doi au pornit, o organizație care își propunea să repare și să reconstruiască orfelinatele distruse în urma războiului din Bosnia. Lucrând cu copii din orfelinate, au realizat că nevoile copiilor rămași orfani sau abandonați nu puteau fi împlinite în astfel de instituții: ei aveau nevoie de dragostea și siguranța unei familii.

Astăzi, Hope and Homes for Children derulează programe pentru reformarea sistemelor instituționalizate de îngrijire a copilului și pentru prevenirea abandonului în 30 de țări din Europa, Africa și America de Sud.

Într-o zi specială, cunoaștem un om special. Omul de milioane al săptămânii este Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud la Hope and Homes for Children.

Filiala din România împlineste 20 de ani de activitate în care a ajutat peste 28.000 de copii să trăiască într-un mediu cât mai similar al unei familii, nu în instituții.

Acum sunt în plină desfășurare pregătirile pentru evenimentul anual caritabil al Hope and Homes for Children, Pe 22 aprilie, la Ateneul Român, va avea loc Hope Concert, ediția a VI-a, în cadrul căruia vor cânta Andra, Smiley, violonistul Alexandru Tomescu și mulți alții.

Alexandra Stănescu a stat de vorba cu omul de milioane al săptămânii: