Confidenţialitate

Oameni de milioane: Radu Păltineanu, înapoi acasă după ce a pedalat 35.000 kilometri – VIDEO

Dacă sunteți în căutarea unui mod de a vă motiva să vă depășiți limitele, la început de an, Radu Păltineanu este exemplul perfect. În 3 ani a scris un record românesc, pedalând.

Radu Păltineanu a legat, pe bicicletă, cele două extreme ale Americilor. Mai precis, Deadhorse în nordul Alaskăi și Ushuaia, în sudul Țării de Foc, în prima aventură românească de acest gen.

Sunt 34.554 de km pedalați și alți 4.100 de km navigați pe cursul fluviului Amazon, Radu Păltineanu trecând în aventura lui prin Alaska (SUA) – Canada – SUA – Mexic – Guatemala – Belize – El Salvador – Honduras – Nicaragua – Costa Rica – Panama – Columbia – Venezuela – Brazilia – Guyana – Surinam – Guiana Franceză (Franța) – Peru – Ecuador – Bolivia – Argentina – Paraguay – Uruguay și Chile.

Și-a început expediția americană pe 5 august 2015, în tundra din Alaska, pedalând apoi în paralel cu lanțul munților Stâncoși, Canada și Statele Unite. A urmat deșertul Chihuahua, Platoul Central Mexican, ascensiunea pe cel mai înalt vulcan din America de Nord, Orizaba (5.636 m), jungla din sudul Mexicului și Guatemala, vulcanii Americii Centrale și căldura infernală a Tropicelor.

Aventura lui este perfectă pentru o carte. Ceea ce s-a gândit să facă, însă nu doar o carte în care să scrie despre aventurile trăite pe bicicletă, ci despre și cele care l-au modelat ca om.

Omul de milioane din prima ediție O Dimineață de Milioane din 2019 este Radu Păltineanu: