Oameni de Milioane: Marinela Ardelean, ambasadoarea vinurilor românești | VIDEO

Omul de milioane al acestei săptămâni este critic de vin și autor, organizator de evenimente de succes în lumea vinului și jurat în concursuri internaționale de vin. A urmat studii de specialitate în Italia, Franța și China, dezvoltând aptitudinea de a intermedia între zonele pieței globale.

Pasiunea pentru vin, descoperită și transformată în profesie cu mai bine de un deceniu în urmă, a condus-o pe Marinela Ardelean într-o călătorie de descoperire a acestei lumi, lucrul și învățarea purtând-o în interes profesional în aproape 70 de țări.

În ianuarie 2017, Marinela Ardelean a început un tur mondial al celor mai exclusiviste crame situate în America de Sud, America de Nord, Australia, Africa și Asia. În 2014, și-a lansat prima sa carte: 50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italienești, un volum bilingv multipremiat la nivel internațional.

Doi ani mai târziu apărea și a doua sa carte, primul volum The Wine Book of Romania – „Cartea Vinurilor Românești”, urmată de următoarele două volume, în 2017 și 2018, și de „Ghid RO-Wine”, publicată în 2019.

Recent, Marinela Ardelean a lansat siteul MARINELAARDELEAN.COM drept cea mai complexă platformă dedicată vinului din România și Republica Moldova.
O arhivă la zi cu peste 1000 de recenzii și note de degustare, în română și engleză, accesibilă la un click distanță.

Această platformă este o mare poveste a vinului românesc, o istorie de note gustative alcătuită cu migală de Marinela Ardelean pe platforma care îi poartă numele. Este cel mai complex instrument digital dedicat vinului din România și Republica Moldova.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS