Confidenţialitate

Oameni de Milioane: Marinela Ardelean, ambasadoarea vinurilor românești | VIDEO

Omul de milioane al acestei săptămâni este critic de vin și autor, organizator de evenimente de succes în lumea vinului și jurat în concursuri internaționale de vin. A urmat studii de specialitate în Italia, Franța și China, dezvoltând aptitudinea de a intermedia între zonele pieței globale.

Pasiunea pentru vin, descoperită și transformată în profesie cu mai bine de un deceniu în urmă, a condus-o pe Marinela Ardelean într-o călătorie de descoperire a acestei lumi, lucrul și învățarea purtând-o în interes profesional în aproape 70 de țări.

În ianuarie 2017, Marinela Ardelean a început un tur mondial al celor mai exclusiviste crame situate în America de Sud, America de Nord, Australia, Africa și Asia. În 2014, și-a lansat prima sa carte: 50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italienești, un volum bilingv multipremiat la nivel internațional.

Doi ani mai târziu apărea și a doua sa carte, primul volum The Wine Book of Romania – „Cartea Vinurilor Românești”, urmată de următoarele două volume, în 2017 și 2018, și de „Ghid RO-Wine”, publicată în 2019.

Recent, Marinela Ardelean a lansat siteul MARINELAARDELEAN.COM drept cea mai complexă platformă dedicată vinului din România și Republica Moldova.
O arhivă la zi cu peste 1000 de recenzii și note de degustare, în română și engleză, accesibilă la un click distanță.

Această platformă este o mare poveste a vinului românesc, o istorie de note gustative alcătuită cu migală de Marinela Ardelean pe platforma care îi poartă numele. Este cel mai complex instrument digital dedicat vinului din România și Republica Moldova.