Confidenţialitate

Oameni de milioane: Gabriel Bârligă, Redactor-șef revista Biz – VIDEO

Gabriel Bârligă, Redactor-șef revista Biz, este omul de milioane al acestei săptămâni. Într-o perioadă în care presa caută să se reinventeze iar revistele caută să supraviețuiască, el este unul dintre profesioniștii din presa scrisă care pare că a găsit rețeta succesului în print.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Gabriel Bârligă lucrează în presă de aproape 25 de ani. A început la agenția Mediafax, unde a fost editor de știri externe în perioada 1995-1999, după care a preluat rubrica de știri externe de la Ziarul Financiar, iar în 2001 a venit prima oară la Biz, ca redactor la revistă și editor online al portalului de știri de business BizCity.ro, până în 2004.

După doi ani în care a lucrat în PR și comunicare la Zapp, Gabriel Bârligă a participat în 2006 la un training editorial în New York, la sediul central al BusinessWeek (azi Bloomberg BusinessWeek), pentru a pregăti lansarea ediției în limba română a revistei, unde a fost senior editor pe zona de business și apoi redactor-șef în perioada 2006-2009.

În 2009, s-a întors la Biz ca redactor-șef adjunct și a coordonat, alături de Marta Ușurelu, relansarea revistei și lansarea de proiecte unice pe piața de publishing din România, cum ar fi Biz World (ediții speciale ale revistei realizate integral în afara României), Social Media Camp (prima tabără de social media din România) sau Biz CEO Exchange (zece CEO de top din România fac schimb de companii pentru o zi).

Scrie despre antreprenoriat, leadership, business, tehnologie și inovație. Din primăvara acestui an, Gabriel Bârligă este redactor-șef al revistei Biz.

Despre cum poate o revistă să aibă succes în zilele noastre și să stabilească noi trenduri și standarde în industria media, într-un interviu realizat de Toader Păun cu Gabriel Bârligă, Redactor-șef revista Biz: