Confidenţialitate

Oameni de milioane: Emi Schipor, temerarul care a învins cancerul și acum îi ajută și pe alți tineri să o facă | VIDEO

Omul de milioane al acestei săptămâni are o poveste care pare scenariu de film. Diagnosticat cu o formă de cancer, Emi Schipor a luptat aproximativ doi ani și a trecut prin tratamente complicate, până când a fost declarat vindecat. După recuperare, nu doar că nu a căutat să uite rapid încercarea dificilă prin care a trecut, ci a început să vorbească deschis despre ea și să se implice activ în ajutorarea altor copii și tineri care luptă cu cancerul. Face asta alături de Asociația Little People. Este de un optimism molipsitor și căuta mereu noi căi prin care să ajute și să strîngă fonduri necesare celor care luptă cu diferite forme de cancer.

De exemplu, în acest weekend, Emi Schipor organizează un turneu de FIFA pe PS4 pentru a strânge fonduri astfel încât să beneficieze cât mai mulți de ajutorul Asociației Little People. Turneul Caritabil de FIFA 20 va fi găzduit exclusiv online pe PS4 în data de 3 octombrie, începând cu ora 14:00. Acesta va consta într-un simplu turneu knockout, unde jucătorii vor concura pentru a câștiga noul joc FIFA 21 pentru PS4 și pentru a susține serviciile esențiale de sprijin emoțional pe care organizația le oferă copiilor afectați de cancer din România. Toate anunțurile legate de modul în care se desfășoară meciurile, reguli și distribuirea premiilor sunt postate pe canalul de Discord: https://discord.gg/kUdETHJ

Emi Schipor, omul de milioane al acestei săptămâni, își spune povestea într-un interviu cu Toader Păun:

Asociația Little People s-a născut din inițiativa fondatorilor Katie și Shajjad Rizvi, în Cluj-Napoca, din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul de care are nevoie.

Este prima organizație care oferă servicii și acces la tehnologii cu impact semnificativ în viețile copiilor afectați de cancer din România, fiind recunoscută și apreciată pentru standardizarea la nivel național a serviciilor de sprijin psihosocial pentru copiii bolnavi de cancer; înființarea unicii rețele naționale de suport pentru supraviețuitorii de cancer, Comunitatea Temerarii; integrarea tehnologiei digitale în spitale, pentru a fi la îndemâna pacienților în procesul de educație și suport emoțional.