Confidenţialitate

Oameni de milioane: Dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină

Dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, este omul de milioane al acestei săptămâni. El se află în spatele campaniei ”Să vorbim altfel despre cancer”, o inițiativă prin care sunt aduse în spațiul public mai multe informații care ar putea ajuta la prevenția și tratarea cancerului.

“The Big C” – “Marele C”. Cuvântul pe care mulți medici nu l-au pronunțat în fața pacienților timp de decenii. Și cuvântul de care omenirea s-a temut și încă se teme: Cancer.

Simpla pronunțare a termenului, din partea medicului, evocă încă pentru 45% dintre români o sentință definitivă: decesul iminent, în scurt timp. Dar progresele făcute de medicină arată multă speranță, după cum dezvălui într-O Dimineață de Milioane Dr. Marius Geantă.

Lupta cu cancerul a început în urmă cu 45 de ani, în Statele Unite ale Americii, și are din ce în ce mai mulți câștigători din rândurile celor diagnosticati.

Cu cât un tip de cancer este detectat mai repede, înainte de a se extinde la celelalte organe, cu atât crește probabilitatea de a fi tratat cu o eficiență crescută.