Confidenţialitate

Oameni de milioane: Dirijorul Christian Badea – VIDEO

Omul de milioane din această săptămână și-a câștigat respectul și admirația pe plan internațional. Dirijorul Christian Badea a concertat pe toate continentele și în cele mai importante săli și teatre de operă, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena), Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokyo), Concertgebouw (Amsterdam).

Azi, Christian Badea este consilier artistic şi prim-dirijor al Filarmonicii „George Enescu” și se pregătește să se reîntâlnească, pe o scenă românească, cu românii iubitori de muzică aleasă. Filarmonica „George Enescu”, cea mai importantă și reprezentativă instituție muzicală a României, programează pe 8 și 9 noiembrie 2018, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în cadrul „Stagiunii centenare”, un concert extraordinar al căror protagoniști sunt doi mari artiști ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice si supranumit „Paganini al violoncelului“, și Christian Badea.

”Când eram mic voiam să fiu arhitect. Voiam să fiu arhitect și chiar mă gândeam serios, dar nu eram bun la matematică și pe vremea aceea nu existau calculatoare, deci trebuia să fii foarte bun la matematică”, își amintește Christian Badea în dialogul purtat cu Toader Păun, la Europa FM.

”Vin în România în mod regulat, am început în 2006, după o pauză de 30 de ani, timp de 30 de ani nu am venit. În 2006 am început să vin în țară și am început să mă implic din ce în ce mai mult în viața culturală și în ultimii șase ani și prin fundația pe care am creat-o, Fundația Română pentru Excelență în Muzică.

Deoarece călătoresc peste tot în lume am învățat cum să mă adaptez la condiții, la diferite culturi. Bineînțeles, când am venit prima dată în România a fost un pic mai interesant pentru că fusese o pauză mare, dar nu a durat mult până când m-am adaptat.

În România mă implic pentru simplul motiv că am plecat din țară cu un bagaj de cunoștințe și cu o etică de muncă extraordinară.

Pe vremea aceea, școala românească era excepțională, profesorii erau foarte buni, din păcate acum nu mai avem. Această școală a dispărut”, mărturisește Christian Badea, la Europa FM, în emisiunea O dimineață de milioane.