Confidenţialitate

Oameni de Milioane, cu Toader Păun și Mihai Melnic, creatorul primului robot umanoid făcut de elevii români | VIDEO

Mihai Melnic este elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iași și initiatorul proiectului ”Maria Robot” – primul umanoid construit în întregime de elevi români.

La doar 18 ani face roboți deja de 9 ani. Mai nou, omul de milioane al acestei săptămâni și-a format și propria echipă de robotică – Quartz Robotics, alături de care vrea să ia parte First Tech Challenge.

Povestea lui Mihai Melnic și a unei pasiuni care va fi în scurt timp motorul dezvoltării societății, într-un dialog cu Toader Păun, la Europa FM:

FIRST Tech Challenge Romania, în cădrul căruia se așteaptă participarea elevilor din  licee din toată România, este  cea mai mare competiție de robotică din țara noastră.

Provocarea lansată echipelor participante este să construiască timp de 6 luni un robot funcțional, aplicând principii ale educației STEM. Miza este participarea la campionatul național  și ulterior la campionatul mondial din SUA.

FIRST Tech Challenge este adus în România cu licență de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), de peste 20 de ani prezentă pe plan global cu programe internaționale de robotică.

FIRST Tech Challenge Romania este un program dezvoltat de către Asociația Nație Prin Educație, în parteneriat cu McCann Bucharest.

Mai multe informații despre echipa formată de Mihai Melnic și cum poate fi susținută pentru participaea la FIRST Tech Challenge pot fi găsite la adresa quartzrobotics.ro.