Confidenţialitate

Oameni de milioane: Avram Iancu, bibliotecarul înotător – VIDEO

Avram Iancu este un nume cu o sonoritate istorică. Cel puțin din 2016, Avram Iancu scrie și o altfel de istorie pentru România.

Originar din Petroșani, Avram Iancu este bibliotecar la Biblioteca orașului, dar mereu dorința lui a fost de a demonsta că, indiferent de locul natal și dezvoltarea economică a zonei, visurile persoanale sunt cele mai importante.

După 60 zile de efort continuu, pe 31 octombrie, Avram Iancu a reușit sa doboare un nou record: a transversat înot Marea Neagră de la Sulina la Istanbul fără costum de protecție. Astfel, acesta a continuat fix din locul în care în 2017 a terminat de înotat Dunărea (de la izvoarele din Germania până la vărsarea în Marea Neagră) pentru sărbători aniversarea României într-unul dintre cele mai deosebite moduri.

Despre aceste recorduri stabilite înot, fără costum de protecție, povestește omul de milioane Avram Iancu, într-un interviu realizat de Toader Păun:

În stabilirea recordului din anul Centenar, Avram Iancu a primit spijinul Dormeo, cărora le-a mulțumit prin purtarea unei căști ”cu dedicație”. 

“Anul acesta am decis să îl susținem pe Avram să continue cu reușitele cu care deja ne-a obișnuit și să parcurgă cei 680 km ai Mării Negre pentru a sărbători într-un mod cu totul special centenarul României”, a explicat Zoltan Pilecki, Managing Director Studio Moderna Romania, motivele asocierii.