Confidenţialitate

Avram Iancu, după 680 de kilometri în 60 de zile: “A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Daca ar fi să le înșir n-aș mai termina”

Aventura începută de Avram Iancu la Sulina, pe 2 septembrie, s-a terminat azi.

Românul a parcurs o distanță impresionantă pentru a marca simbolic Centenarul Marii Uniri.

“Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiți și pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în fața unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră.

Povestea trebuie să meargă mai departe!

Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligația de a scrie povești de care copiii și nepoții noștri să fie mândri. Eu nu scriu poveștile cu stiloul ci cu brațele. Braț după braț, până la capăt! Înotam și marea! Nici chiar poveștile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susținute”, spunea la începutul cursei.

În urmă cu scurt timp, Avram Iancu a anunțat pe Facebook finalul cursei.

“AM AJUNS LA DESTINAȚIA FINALĂ!

Sw!m, Sulina – Istanbul, 2 sept – 31 oct 2018

Au fost 60 de zile!
Au fost parcurși 680 de kilometri, mai mult decât estimarea inițială.

La capătul cursei am înotat și Strâmtoarea Bosfor, în întregime.

A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Daca ar fi să le înșir n-aș mai termina.
Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparație cu sacrificiul lui Brâncoveanu și al fiilor săi.

În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul.

Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar și moartea. Iar România are valori! Pentru că ființa ei este milenară!

Mulțumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic.

Mulțumesc echipei de suport! Victoria se datorează lor! Caiaciștii Calin Ene, Lucian Ionescu, Adrian Zapis, Viorel Adi Daianu , Ulise Galu. Șoferilor, Vanea Aniko Emese, Elvir Aslan.

Domnului Ringo Damureanu și echipei Sindicatului Forța Legii care au fost de 4 ori alături de mine pe traseu. La Sulina la start, la Eforie Nord, în Bulgaria și la final.

Merită menționați și Alin Vintilă și Răzvan Capațînă pentru logistică.

Mulțumiri consulilor din Bulgaria și Turcia pt excelenta colaborare.

Mulțumiri Poliției de Frontieră din România. Mulțumim Pazei de Coastă din Turcia. Super profesionalism.

Mulțumesc lui Kamil Resa Alsaran, unul dintre cei mai buni înotători ai Turciei care m-a asteptat la final.

Vă mulțumesc, vouă, compatrioți, pentru urmarirea deplasării mele și pentru energia ce mi-ați dat-o prin mesaje”, a scris Avram Iancu pe Facebook, la finalul aventurii sale.

În 2017, bibliotecarul hunedorean Avram Iancu a reuşit să parcurgă Dunărea de la izvoare către vărsarea în mare, doar în slip şi cu cască, fără costum de protecție.