Confidenţialitate

Oameni de milioane: Alexandra Ușurelu, ”Fata care chiar există” | VIDEO

Omul de milioane al acestei săptămâni este o prezență discretă în spațiul public, dar una care umple cu emoțiile transmise prin muzică săli de spectacole și locuri neconvenționale. Așa a ajuns să devină artistul independent cu cel mai mare succes comercial de pe piață. Deși spune că preferă să se concentreze pe muzică, nu pe artificii de marketing pentru a fi populară, Alexandra Ușurelu a ajuns să fie tot mai cunoscută și mai apreciată.

Prin muzica sa simplă, dar plină de emoții, producțiile surprinzătoare, fără artificii sau acțiuni agresive de PR, artista a reușit ceva ce poate părea, în România acestor ani, doar o firavă și fantomatică speranță: să câștige simpatia unui public larg, dar cu gusturi fine, ce preferă să-și aleagă singur muzica pe care o ascultă și să-și urmeze artiștii favoriți în săli de spectacol.

Albumul său de debut, ”La capătul lumii”, a fost de trei ori nominalizat, la numai trei luni de la lansare, la categoriile „Cel mai bun debut”, „Cel mai bun album” şi „Cel mai bun duet”.

În iarna lui 2016, Alexandra Ușurelu a cucerit publicul din București cu spectacolul simfonic ”Pur”, desfășurat cu casa închisă în Sala Mare a TNB, pe care criticii muzicali l-au descris ca ”Un concert ca o îmbrăţişare. Un spectacol deplin. Un spectacol-concept rafinat şi rotund”.

Acum, Alexandra Ușurelu se pregătește să surprindă cu un nou album: ”Fata care chiar există”. Numele nu este întâmplător, după cum mărturisește omul de milioane Alexandra Ușurelu, la Europa FM, aceasta este ”definiția” primită de cei care i-au descoperit muzica pentru prima dată într-un concert live.

Cum a pornit povestea Alexandrei Ușurelu și mai ales cum plănuiește să o continue în perioada următoare, într-un interviu realizat de Toader Păun:

FOTO: Gina Buliga