O salvamontistă din stațiunea Straja a fost bătută de un interlop

Totul s-a petrecut sau sub privirile unui jandarm montan. Bătausul este cercetat pentru lovire si amenintare iar pe numele a fost emis un mandat de retinere pentru 24 de ore.

Miruna Inel, o salvamontistă de 21 de ani din stațiunea montană Straja a fost bătută crunt de Constantin Sorin Palesică, cunoscut interlop din localitate cu antecedente penale. Agresiunea a avut loc sambata dimineata într-un bar din stațiunea Straja, la doi pași de sediul Salvamont, iar, în urma altercației, femeia a fost transportată în stare de inconștiență la spital. Totul s-a petrecut sub privirile lui Sorin Moldovan, un jandarm, care era în timpul liber, dar care nu a intervenit, fiind la masă chiar cu bărbatul care a lovit-o crunt pe tânăra salvamontistă.

Scandalul a pornit de la faptul că femeia i-a cerut agresorului să vorbească mai încet, pentru că era ora 2.40. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea verificărilor cu privire la subofiterului, aflat în club, în timpul liber, în momentul comiterii agresiunii.

În acest caz, în funcţie de rezultatele verificărilor, urmează să fie dispuse măsurile legale faţă de subofiţerul care nu a avut un comportament corespunzător calitaţii de jandarm. Polițiștii fac și ei cercetări, iar agrestorul, care nu are nicio ocupație, a fost retinut pentru 24 de ore acuzat de lovire si amenintare. Dar doar dupa ce presa a prezentat evenimentul. Pana atunci batausul primise doar o amenda de 1.000 de lei. In prezent salvamontista este internata la spitalul de urgenta din Petrosani pentru ingrijiri medicale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS