Confidenţialitate

O româncă – sechestrată timp de zece ani într-o pivniţă din Italia

O româncă a fost sechestrată timp de zece ani într-o pivniţă din sudul Italiei, perioadă în care a fost legată şi supusă la nenumărate abuzuri sexuale. Chiar şi acum, când au găsit-o carabinierii, românca era legată de pat, scrie cotidianul La Repubblica.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în Italia în 2007 când avea doar 19 ani. A lucrat ca îngrijitoare la o familie. După moartea bătrânei, fiul acesteia a sechestrat-o pe tânăra româncă: a ţinut-o captivă într-o pivniţă.

Femeia a fost legată de pat şi supusă la nenumărate abuzuri sexuale… în urma carora a născut doi copii, pe care agresorul i-a forţat să trăiască în aceleaşi condiţii inumane: fără acces la apă, curent sau servicii sanitare.

Cazul a fost descoperit după ce carabinierii l-au oprit în trafic pe agresor, care se afla în maşină cu unul dintre copii. Starea copilului a atras atenţia poliţiştilor, care au cerut să vorbească cu mama acestuia.

Au găsit-o în stare de şoc, legată de pat. Agresorul a fost arestat, iar românca şi cei doi copii au fost plasaţi – temporar – într-un cămin.