O româncă reprezintă Elveţia la Eurovision Song Contest

Miruna Mănescu şi trupa TimeBelle reprezintă Elveţia anul acesta la Eurovision Song Contest, cu piesa „Apollo”, după câștigarea selecţiei naţionale din Elveţia.

„AM CÂȘTIGAT! Voi reprezenta Elveția la Eurovision alături de trupa mea iubită Timebelle.

Sunt foarte mândră. Simt că meritele îmi sunt în sfârșit recunoscute. Mulțumesc familiei mele și prietenilor dragi care ne-au susținut. Sper din suflet că și România va începe să susțină artițtii pe care îi are. Ne vedem în mai la Kiev!”, a scris artista pe pagina ei de Facebook.

Miruna Mănescu , solista trupei TimeBelle, nu este la prima încercare de a intra în cursa pentru Eurovision alături de trupa ei. Și anul trecut TimeBelle a fost aproape de câștigarea selecției naționale din Elveția cu piesa ”Singing about love”.

Miruna Mănescu este cunoscută în Romania datorită proiectului Shaka Muv și a pieselor „Save”, produsă de Randi, „Illegal” feat. Dj M.E.G. și „Crazy”.

Anul acesta, la Eurovision participă 43 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 9 mai, iar 19 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Ucraina.

Ordinea intrării ţărilor în concurs va fi stabilită ulterior de organizatori.

Împărţirea ţărilor participante pe semifinale este următoarea:
• Semifinala 1 – prima parte: Muntenegru, Finlanda, Georgia, Portugalia, Belgia, Suedia, Albania, Azerbaidjan, Australia;
• Semifinala 1 – partea a doua: Cipru, Slovenia, Armenia, Moldova, Cehia, Letonia, Islanda, Grecia, Polonia;
• Semifinala 2 – prima parte: Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Rusia, România, Ungaria, Austria, Irlanda;
• Semifinala 2 – partea a doua: Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia, Belarus.

Finala Eurovision Song Contest va avea loc pe 13 mai.