O retea de traficanti de persoane a fost anihilata de politistii de frontiera din Timis si de procurorii DIICOT (AUDIO)

Racolau transfugi din centrele de azilanţi din România şi contra unei sume de bani îi transportau ilegal în occident. Vorbim de cea mai importanta retea de traficanti de persoane care actiona de aproape un an pe teritoriul Romaniei.

8 persoane din care 3 cetăţeni pakistanezi şi 5 români sunt cercetaţi până acum în acest dosar .

Poliţiştii de frontieră din Timiş au descins la mai multe adrese din Timişoara, Bucureşti şi Alba Iulia de unde i-au ridicat pe suspecţi, dar şi pe transfugi.

Filiera era foarte bine organizată pe trei paliere. Primul nivel, de racolare, era format din cetăţeni de origine pakistaneză care acţionau în centrele de refugiaţi din întreaga ţară, cel de al doilea nivel era cel intermediar care făcea legătura între racolator şi ultimul nivel, cel al transportatorilor. Aceştia din urmă îi duceau pe transfugi peste fâşia verde până în ţările Uniunii Europene.

Afagani, srilankezi, pakistanezi, sirieni sau somalezi trebuiau să achite între 1.400 şi 1.600 de euro pentru a fi duşi illegal în vest. După ce achitau taxa de transport migranţii erau aduşi la Timişoara unde erau cazaţi în diferite case situate la marginea oraşului. Atunci când grupul era mai mare transportatorii foloseau TIR-uri pentru a-i duce pe transfugi în ţările Uniunii Europene.