O ploaie torențială a blocat centrul orașului Râmnicu Vâlcea

O ploaie torentială de mai bine de  o jumătate de oră a inundat străzile din Râmnicu Vâlcea, parcarile subterane, pasajele, dar şi arestul poliţiei.

Corespondentul Europa FM, Nicoleta Ene, relatează că autorităţile au luat măsuri pentru a restricţiona traficul în zonele inundate.

După nici o jumătate de oră apa măsura pe străzi peste 30 de cm. Capacele de la gurile de canal au fost luate de viitură, iar unele dintre maşini au nimerit cu roţile în gropi.

Parcările din centrul oraşului – atât cea subterană, cât și cea de la suprafața – s-au transformat în adevărate lacuri. Unii dintre soferi și-au lasat mașinile în mijlocul apei și s-au refugiat pe uscat.
Probelemele cele mai mari au fost în zona pasajelor subterane care pur și simplu sau umplut de apă iar maşinile nu au mai putut trece.
Apa depăşea 40 de cm. Poliția a creat filtre și a deviat circulatia.

Arestul Poliției Vâlcea, plin cu detinuţi, a fost și el inundat. Au fost chemați pompierii să scoată apa, dar s-a folosit și o pompă din dotarea inspectoratului.

Potrivit purtătorului de cuvânt „s-a intervenit rapid și nu a fost nevoie de evacuarea deținuților”
Mai multe echipaje ale Inspectoratului Pentru Situații de Urgență intervin pentru evacuarea apei din subsolurile unor magazine și blocuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS