O parte a guvernului Grindeanu susține abrogarea OUG

Câțiva dintre membrii cabinetului Grindeanu și-au anunțat sâmbătă susținerea pentru abrogarea Ordonanței de Urgență privind modificarea codurilor penale.
Ministrul de Interne – Carmen Dan a declarat că ar fi de acord cu retragerea inițiativei guvernamentale care a provocat proteste în orașe din toată țara, motivând că este nevoie de detensionarea situației.
”Orice soluție care ar duce la o detensionare este benefică. Din perspectiva ministerului, obiectivul nostru este să luăm toate măsurile pentru a nu ajunge în situația în care să nu avem violențe în stradă. Noi incercăm să protejăm cetătenii, sens în care am transmis un set de recomandări pe toate canalele de comunicare ale ministerului, prin jandarmerie, poliție și celelalte arme”, a spus Carmen Dan, completând cu motivul pentru care a dat aviz ordonanței de modificare a codurilor penale. Ministrul de Interne declară că în textul Ordonanței sunt câteva prevederi în competența exclusivă a Inspectoratului General al Poliției, care privesc alcoolemia.

O poziție asemănătoare a avut vicepremierul și Ministru al MediuluiDaniel Constantin, care spune că OUG poate fi abrogată, în folosul liniștii sociale.
Amintim, președintele PSDLiviu Dragnea a declarat sâmbătă că se va întâlni cu liderii coaliției și cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, pe tema Ordonanței privind codurile penale, iar una dintre soluțiile luate în calcul este abrogarea acesteia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS