O păpuşă a reginei Elisabeta a II-a şi o rochie a prinţesei Diana – scoase la licitație

O păpuşă care a aparţinut reginei Elisabeta a II-a şi o rochie spectaculoasă din mătase a prinţesei Diana se numără printre obiectele regale care vor fi puse în vânzare în cadrul unei licitaţii ce va avea loc în luna decembrie la Londra, informează Press Association.

Reprezentanţii casei de licitaţii Kerry Taylor spun că acea păpuşă a aparţinut suveranei britanice în copilărie, când aceasta avea titlul de prinţesă, în anii 1930.

„Avea probabil în jurul vârstei de nouă sau zece ani atunci când a primit această păpuşă”, a declarat Kerry Taylor, fondatoarea casei de licitaţii omonime.

Păpuşa, produsă de compania Chad Valley, are ochi din sticlă, cap pivotant, trup din catifea şi membre ataşate.

Kerry Taylor consideră că păpuşa a fost extrem de iubită de prinţesa Elisabeta, întrucât prezintă un grad ridicat de uzură. Ea a fost estimată la un preţ de vânzare cuprins între 800 şi 1.200 de lire sterline, însă nu ar fi exclus ca ea să fie vândută cu o sumă mult mai mare.

Potrivit spuselor sale, este pentru prima dată când o păpuşă regală ajunge pe piaţa licitaţiilor.

Ea a ajuns în posesia casei Kerry Taylor prin intermediul familiei Clarei Knight, care a fost doica regală a prinţesei Elisabeta şi a surorii acesteia, prinţesa Margaret.

Un alt lot valoros este o rochie purtată de Diana, prinţesa de Wales, în timpul unei vizite întreprinse în Bahrein în 1986.

Acea rochie din mătase ivorie, realizată de Elizabeth Emanuel special pentru prinţesa Diana, a apărut în mai multe fotografii şi filme.

Valoarea estimată a rochiei, care a fost cumpărată dintr-un magazin second-hand din Hereford în 1994, este cuprinsă între 60.000 şi 100.000 de lire sterline.

Licitaţia organizată de casa Kerry Taylor se intitulează „The Passion for Fashion” şi va avea loc pe 10 decembrie la Londra – scrie Agerpres.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS