Confidenţialitate

O nouă tulpină de SARS-CoV-2, detectată în Brazilia

O nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Brazilia, relatează Agerpres, citând DPA.

Autoritățile sanitare au identificat tulpina în oraşul Sorocaba, din apropiere de Sao Paulo, care este similară cu varianta detectată în Africa de Sud.

Mutația a fost detectată la o femeie de 34 de ani care prezenta simptome minore.

Pacienta a declarat că nu a călătorit recent pe teritoriul Braziliei sau în afara ţării.

Mutaţiile se produc în mod constant în cazul virusurilor şi apar atunci când structura genetică se modifică în timpul replicării.

Brazilia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie. Doar SUA au înregistrat un număr mai mare de infecţii şi decese.

În statul sud-american, numărul-record zilnic de decese asociate coronavirusului este depăşit în mod regulat. Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, 3.869 de cazuri mortale în 24 de ore, doborând recordul precedent, stabilit ziua anterioară, de 3.780 de morţi.

Numărul total al persoanelor decedate în urma infectării cu noul coronavirus în Brazilia se ridică în prezent la 321.515, în timp ce peste peste 12,7 milioane de cazuri de contaminare au fost confirmate oficial.

Sistemul sanitar este aproape de colaps în multe zone.

Stocurile de medicamente și materiale sanitare sunt aproape epuizate.

Jair Bolsonaro, preşedintele populist de dreapta al Braziliei, a minimizat ameninţarea reprezentată de virus şi şi-a exprimat îndoiala cu privire la eficacitatea vaccinurilor.