Confidenţialitate

O nouă tranșă de vaccin Johnson & Johnson ajunge, miercuri, în România

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid a anunțat că 348.000 de doze de vaccin Janssen vor ajunge, miercuri, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Potrivit CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Conform CNCAV, dozele de vaccin vor fi distribuite astfel:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 156.000 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov – 43.200 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj – 36.000 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 31.200 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova – 40.800 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 40.800 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 2.815.500 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Johnson & Johnson, iar 1.634.572 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

CNCAV precizează că în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

FOTO: Inquam