Confidenţialitate

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca va ajunge, joi, în România

163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, de unde vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune că pragul de vârstă pentru administrarea vaccinului AstraZeneca ar putea fi crescut până la 65 de ani sau chiar peste.

România folosește acest vaccin la categoria de vârstă 18 – 55 de ani.

„Vă reamintesc că în luna februarie există date noi referitoare la eficacitatea vaccinului produs de compania Astrazeneca, date care sunt în momentul de față în curs de publicare într-un jurnal de prestigiu. Acestea vor fi trimise și către Agenția Europeană a Medicamentului. În momentul în care aceste date vor fi acceptate și România probabil că va crește acest prag al vârstei la 65 de ani sau chiar peste, dacă datele disponibile vor fi în conformitate cu rata de eficacitate care să ne permită aceste decizii”, a afirmat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Imunizarea anti-Covid cu serul produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca a început luni, în 180 de centre din România.